Pryč s nezvanými hosty

Mravenci, moli, octomilky, blechy, štěnice, to všechno jsou hmyzí škůdci, které doma nikdo mít nechce. Všichni chtějí mít voňavou a čistou domácnost bez hmyzu. Jenže přírodě neporučíte a i když doma uklízet pravidelně, během letní sezony se u vás zabydlí nejen octomilky, ale i mravenci. Oba tyto druhy vyhledávají především ovoce kterým se živí. Horší read more »

Moderní technologie už jsou rozšířené

V posledních dvou letech došlo k výraznou zdražení elektrické energie. Bohužel je na ní naše lidstvo zcela závislé. Fungují na ni základní instituce, infrastruktura a také jednotlivé domácnosti. Jakmile chvilku elektřina nejde, už nastává problém, který může způsobit doslova katastrofu. Kritická infrastruktura může chvíli fungovat na záložní baterie nebo generátory, ale ne příliš dlouho. Proto read more »

Jak výhodně nakupovat na Internetu

Víte, jak výhodně nakupovat na Internetu? Zákazník je v online prostředí virtuálního světa vždy ve výhodnější pozici vůči prodejcům, a víte proč? Má totiž v rukou nástroje, jako je email marketing, anebo další oblíbený pomocník zvaný zbožové vyhledávače a srovnávače. Využít zbožových srovnávačů je natolik zásadní, že to pak mění celou strategii nákupu. Můžeme si read more »

Knížkový kryt na iPhone 8 vítězí

Koupit někomu k Vánocům mobilní telefon, to není nic neobvyklého. Je to naopak docela běžné a rozšířené, zřejmě vzhledem k tomu, že jde o hodnotný dárek a navíc malý, zabalený v originální krabičce, s nímž nemusíte nic dalšího provádět. Prostě jen telefon v originálním balení přebalíte vánočním balicím papírem, krabičku převážete mašlí a máte dárek read more »

Podnikání má být ziskové

Každý z nás jistě ví, že pokud někdo soukromě podniká, dělá to proto, aby si na sebe vydělal. Každý, kdo vlastní a provozuje nějakou firmu, to dělá proto, že očekává její výnosnost. Věří, že si díky práci zde vydělá. Aby také ne, když se podniká obvykle namísto toho, aby se člověk nechal u někoho docela read more »

Zařizujeme dětský pokoj

Také jste se občas přistihli, že vám udělá obrovskou radost, když někoho obdarujete, a to zejména děti? Naše ratolesti v okamžiku rozbalování dárku, po němž touží, a co je naplňuje štěstím, přímo září, a dospělí pak mívají v srdci a kolem žaludku velmi příjemný pocit. Až se zas přiblíží období Adventu a do Vánoc to read more »

Muž pro všechno

Takový člověk se nazývá instalatér a je to vlastně člověk všech řemesel. Ano, on je sice vyučený instalatér, ale musí umět také něco z jiných řemesel. A také si poradit v nouzi. Musí to být takový všestranně nadaný muž. Pokud to všechno umí a má předpoklady, stane se jistě brzy mistrem svého oboru a takovým read more »

Velký závazek

Toužíte po autu? Jaké značky a barvy? Auto je věc, která je sice krásná a dalo by se svým způsobem říct, že i investiční, ale je hodně drahá. Pokud víte, že toužíte po modelu auta, které si nemůžete dovolit, nemusíte zoufat. Ještě není všechno ztracené. Můžete si totiž koupit váš vysněný model auta na splátky. read more »

Přechod na plastové materiály

Technický pokrok Když něco se navrhuje například nějaký stroj, tak musíme vždy zvolit vhodný materiál pro každou součástku, což není až tak snadné. Potíž je totiž v tom, že musí splňovat hned několik požadavků. Tím prvním je, aby dlouhodobě odolával zatížení v konkrétním prostředí za reálných podmínek. Dále bychom měli myslet na technologické hledisko, aby read more »

Ženy a jejich práce

Je mnoho žen, které se rozhodly vÄ›novat se pouze práci. Nemají partnera ani dÄ›ti a jediné, pro co žijí, je jejich práce. Mnozí si Å™eknou, že nÄ›co takového není ideální a to proto, že žena je urÄitÄ› tou, která chodí jen do práce a domů. Najdou se ale ženy, kterým tento styl života vyhovuje a read more »