Category Archives: Kultura

Proč se kulturní zvyklosti mezi jednotlivými národy liší

StejnÄ› jako my u nás máme své tradice, mají je i jiné národy v podstatÄ› po celém svÄ›tÄ›. A ty se mohou od tÄ›ch naÅ¡ich, které tak dobÅ™e známe, znaÄnÄ› liÅ¡it. Je to pÅ™edevším proto, že se na jejich vzniku podílely různé faktory různým způsobem. Je tedy zajímavé se podívat, co vÅ¡echno vlastnÄ› danou kulturu utváří, read more »

Kultura a muzeum

Je opravdu hodnÄ› lidí, kteří sledují kulturu. Vím, že kultura není jenom kino nebo divadlo, ale také kultura je mínÄ›na jako památky. Když jsem byla v Rakousku, to mi bylo asi Å¡estnáct a nebo možná i sedmnáct let, tak jsem navÅ¡tívila opravdu krásná místa Rakouska. Moc se mi to líbilo. Také se zajímám velice hodnÄ› read more »

Jaký je rozdíl mezi kinem a divadlem

Za zábavou lidé již odedávna chodili do divadla, později pak do kina. Jsou to místa, kde můžeme sledovat představení, příběh hraný herci. Před vynálezem televize to bylo jediné místo, kde bylo něco takového možné, a i dnes si zachovávají určitou autu prestiže. I přes jejich podobnost jsou však mezi nimi poměrně značné rozdíly. A tím nemluvím read more »